Špekáčkový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčkový špíz
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4926 |
Ingredience
25 dkg | Cibule |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
20 dkg | Slanina vepřová |
8 ks | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
15 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčkový špíz postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky překrojíme na polovinu, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a rajčata na polovinu. |
2 | Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme špekáčky, cibuli, slaninu, hlavičky oloupaných žampiónů a rajčata. |
3 | Osolíme, opepříme a pečeme na oleji ze všech stran dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.