Plněné mangoldové listy s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné mangoldové listy s krůtím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49278 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cibulka jarní |
40 g | Dýňová semínka |
500 g | Krůtí prsa |
1 ks | Mangold |
90 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 993,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Dýňová semínka, Krůtí prsa, Mangold, Pažitka, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné mangoldové listy s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. |
2 | Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití. |
3 | Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut. |
4 | Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu. |
5 | Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou. |