Víno z bílého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z bílého rybízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49440 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
600 g | Cukr krystal |
4 l | Rybíz bílý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 917,7mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Víno z bílého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Zralý bílý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a důkladně rozmačkáme. Přemístíme do 5l čisté sklenice, převážeme celofánem, který několikrát propíchneme. Při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7 dnů. |
2 | Poté přecedíme přes plátno a necháme překapat. Rybíz zbylý na plátně zalijeme vodou a prolisujeme. Smícháme se získanou šťávou, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil. |
3 | Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme znovu vykvasit. Po ustátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se víno zcela vyčistí, rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby kvašení-několik dnů. Recept je kalkulován na 2.5l rybízové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce.