Recept

Hovězí svíčková Yakitori na grilu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49546

Ingredience

0,5 ks Cibule červená
200 g Hovězí svíčková
30 ml Olej slunečnicový
20 g Sezam - semena
Omáčka
2 ks Cibule
100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Omáčka sójová
5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 109kJ
23% Sacharidy 81 g
41% Tuky 31 g
30% Sodík 604 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hovězí svíčková Yakitori na grilu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.

2

Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.

3

Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.

4

Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Poznámka

Takto připravené hovězí maso podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept