Jednoduchý recept

Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49572

Ingredience

3000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
250 g Olej olivový extra panenský
20 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
100 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 849kJ
1% Sacharidy 2 g
85% Tuky 63 g
194% Sodík 4 g
154% Bílkoviny 87 g

Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.

2

Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.

3

Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.

4

Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept