Bramborové šišky se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky se skořicí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 49576 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 366,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 49,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme. |