Recept

Čokoládové dortíky Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49612

Ingredience

50 g Badyán
100 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
150 g Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
320 g Máslo čerstvé
150 g Nugát světlý
200 g Pistácie
1500 g Pomeranče
300 ml Smetana 12% (konzumní)
5 ks Vejce slepičí
800 g Zmrzlina vanilková
200 g Čokoláda hořká
Višňové coulis Ambiente [47065]
280 g Cukr krystal
1,1 kg Višně
168 g Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,377 kcal
Kilojoule 5 760kJ
40% Sacharidy 143 g
86% Tuky 65 g
6% Sodík 110 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čokoládové dortíky Ambiente postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme medovou omáčku s pomeranči. Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky, které zbavíme slupky, vypeckujeme a vložíme do mísy. V rendlíku rozpustíme 100 g másla, přidáme 300 ml smetany s badyánem a přivedeme pomalu k varu. Přidáme 150 g medu, krátce povaříme a přes jemný cedník přelijeme přes pomerančové dílky. Omáčku dáme vychladit do lednice.

2

Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a necháme ji rozehřát ve vodní lázni Do rozpuštěné čokolády přidáme 200 g másla a mícháme, až se spolu zcela spojí. Vejce vyšleháme s cukrem, promícháme s čokoládovou hmotou, přidáme mouku, pomalu dobře promícháme a dáme na 10 minut do lednice odstát.

3

Odstáté těsto opět promícháme a rozdělíme do 1,5 dl varných kalíšků, vymazaných 20 g másla, doprostřed každého kalíšku vložíme nugát, nakrájený na 1,5 cm kostky.

4

Dortíky pečeme asi 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Správně upečený dortík by měl být uvnitř ve velikosti oříšku syrový, nugát má téci.

5

Upečené dortíky posypeme moučkovým cukrem a rozdělíme na talíře.

6

Servírujeme je s medovou pomerančovou omáčkou, višňovým coulis Ambiente a s koulí vanilkové zmrzliny posypané pistáciovými oříšky.

7

8

Višňové coulis Ambiente [47065]:

9

Višně vypeckujeme, přitom zachycujeme vytékající šťávu, dáme i se šťávou do kastrolu a zasypeme cukrem. Vaříme na mírném ohni. Když se cukr rozpustí, zalijeme portským vínem Tawny, přidáme plamen a mícháme, dokud se téměř všechna tekutina nevyvaří.

10

Konzistence coulis je podobná husté marmeládě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept