Jednoduchý recept

Nevařený višňový sirup

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49953

Ingredience

1 kg Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová
1 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
39% Sacharidy 140 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Nevařený višňový sirup postup přípravy receptu:

1

Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.

2

Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.

3

Uchováme v chladné a temné místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na luhování-1 týden.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept