Buchta z pudinkového těsta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta z pudinkového těsta s borůvkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50040 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
2,5 dl | Borůvky |
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr skořicový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
6 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vejce slepičí |
240 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 233,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 343,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta z pudinkového těsta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V míse z mouky, cukru, vajíček, 1dl mléka, oleje a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. |
3 | Z půl litru mléka uvařime vanilkový pudink. |
4 | Těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír na plechu, potřeme pudinkem, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Na upečenou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |