Hrušky zapečené s pikantní směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky zapečené s pikantní směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50074 |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
3 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Kompot borůvkový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 660,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 606,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hrušky, Kompot borůvkový, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky zapečené s pikantní směsí postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince. |
2 | Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí. |
3 | Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů. |
4 | Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. |
5 | Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem. |