Povidla z borůvek a brusinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z borůvek a brusinek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50136 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 97,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla z borůvek a brusinek postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci za stálého míchání je rozvaříme a necháme zcela vychladnout. |
2 | Borůvky potom opět přivedeme k varu, přimícháme k nim vodou opláchnuté brusinky, cukr a směs vaříme přibližně 20 až 30 minut do zhoustnutí. |
3 | Horkými povidly plníme teplé sklenice s patentním uzávěrem. Zavíčkujeme je, až když povidla vychladnou. |