Tvarohové pletýnky s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové pletýnky s pažitkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 50223 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
4 polévková lžíce | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 73,7mg |
Draslík | 46,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové pletýnky s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 225 ml vlažné vody, tvaroh, změklé máslo, sůl, cukr, sušené mléko, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme najemno nasekanou pažitku a necháme těsto dodělat. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vyválíme váleček 25 cm dlouhý, který rozdělíme na 3 stejné části a upleteme pletýnku. Toto opakujeme se všemi díly, a poté je přeneseme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem s 1 lžící vody, posypeme mořskou solí, a poté pečeme v troubě při 220°C 20 minut. |