Olivová tapenáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová tapenáda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50227 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Kapary |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Olivy černé |
2 g | Pepř černý mletý |
70 g | Sardelová očka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová tapenáda postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme černé vypeckované olivy, oloupaný česnek, sardelová očka, kapary, přilijeme olivový olej a opepříme. Rozmixujeme dohladka, přendáme do misky a metlou nebo ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se suroviny úplně nespojí s olejem. |
2 | Ve Francii tapenádu používají jako dresink k zelenině nebo jako pomazánku na bílý chléb. |