Recept

Sladké knedlíčky s tvarohovým těstem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50232

Ingredience

Na obalení
3 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Cukr skořicový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
40 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Strouhanka
Těsto
2 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
130 g Cukr krupice
500 g Kompot švestkový
20 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
4 ks Vejce slepičí
150 g Veka
2 l Voda pitná
1,2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 772kJ
32% Sacharidy 114 g
46% Tuky 34 g
45% Sodík 906 mg
66% Bílkoviny 37 g

Sladké knedlíčky s tvarohovým těstem postup přípravy receptu:

1

Bílou veku pokrájíme na malé kostičky, které v teflonové pánvi dozlatova osmažíme nasucho. Posypeme je polohrubou moukou a pánev odstavíme z plotny.

2

Do mísy dáme změklé máslo, které vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně budeme zašlehávat žloutek a 3 vejce, jedno po druhém, nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Přimícháme kostičky veky, kyselou smetanu, tvaroh a směs důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a směs dáme do chladničky na 12 hodin odpočinout.

3

Druhý den si v pánvi na másle osmažíme dozlatova strouhanku. Dáme ji do mísy, přidáme krystalový cukr, vanilkový a skořicový cukr. Promícháme a odložíme. Do hrnce dáme vařit asi 2 l vody. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Jakmile voda začne vřít, do tvarohového těsta vmícháme vyšlehaný sníh, lžicí vykrajujeme knedlíčky a opatrně je vkládáme do vody. Promícháme a vaříme 15-20 minut. Horké knedlíčky obalíme v připravené strouhance, dáme je na talíře a servírujeme se švestkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept