Toasty s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 50535 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 g | Bazalka |
160 g | Chléb toastový |
30 ml | Ocet vinný |
40 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
6 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 225,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Ocet vinný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v topinkovači nebo v troubě. Rajčata omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na kostičky, lístky čerstvé bazalky posekáme najemno. |
2 | Do misky vložíme rajčata, přisypeme bazalku, osolíme mořskou solí, opepříme, zalijeme olivovým olejem, vinným octem, promícháme a necháme chvilku uležet. Na opečené plátky chleba naneseme lžičkou rovnoměrně rajčatovou směs a podáváme jako předkrm. |