Jednoduchý recept

Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50783

Ingredience

1 g Bobkový list
400 g Brambory
150 g Celer bulvový
200 g Cibule
800 g Hovězí maso přední
100 g Kosti hovězí morkové
150 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
3 g Nové koření celé
8 g Pažitka
5 g Pepř černý celý
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
40 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
30 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
9% Sacharidy 33 g
170% Tuky 127 g
64% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí polévka s žebrem, zeleninou a knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme hovězí maso s kostí, posekané morkové kosti, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme hodinu a půl. Přidáme rozkrojené cibule, na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 15 minut.

2

Vývar scedíme, vyvaříme na polovinu, aby byl silnější, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostky, morek z kostí vložíme do misky, přisypeme housku nakrájenou na kostičky, sůl, mletý pepř, muškát, posekanou pažitku, přidáme vejce, vypracujeme těstíčko, které podle potřeby zahustíme strouhankou. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru.

3

Do talířů vložíme zeleninu, maso a zalijeme vývarem s knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept