Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Glutasol |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 dl | Olej slunečnicový |
60 ml | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 525,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Feferony, Olej slunečnicový, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kang-šao-zou-š z hovězího roštěnce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí hřbet očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kousky. Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a suroviny promícháme. Vrch misky překryjeme potravinářskou fólii a odložíme na 30 minut do lednice. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Následovně k masu přimícháme nakrájené bambusové výhonky, drobně nakrájené feferonky spolu s česnekem. Vše přelijeme vínem, přilijeme sójovou omáčku. Dusíme přibližně 10 minut. Před dokončením dušení do masové směsi přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chutě jídlo osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme se sporáku. |
3 | Hotové jídlo podle porci rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené čínské jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou je rýže.