Jednoduchý recept

Zahuštěná polévka Bonvalet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 225 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50944

Ingredience

60 g Fazolové lusky zelené
30 g Máslo čerstvé
2 ks Pórek
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek [50912]
40 g Celer bulvový
30 g Cibule
80 g Játra hovězí
40 g Kapusta hlávková
150 g Kosti hovězí morkové
800 g Kosti hovězí řídké
60 g Mouka pšeničná hladká
40 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
40 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 041kJ
8% Sacharidy 29 g
117% Tuky 88 g
47% Sodík 942 mg
84% Bílkoviny 47 g

Zahuštěná polévka Bonvalet postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky nakrájíme na kousky asi 1,5 cm dlouhé a vaříme v osolené vodě doměkka (asi 30 minut). Z uvařených lusků scedíme vodu.

2

Pórek dobře očistíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do kastrolku s rozehřátým máslem. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut.

3

Do horkého základu přidáme uvařené lusky a podušený pórek, vše chvilku povaříme, zjemníme smetanou a podáváme.

4

5

Základ pro přípravu zahuštěných (jíškových) polévek [50912]:

6

Nasekané kosti dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalým varem 2-3 hodiny vaříme (čím déle, tím lépe).

7

Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky, hovězí játra na kostičky.

8

V kastrolku zpěníme 20 g másla, přidáme zeleninu, zamícháme, chvíli opékáme, pak přidáme játra a opékáme ještě 5 minut. Podlijeme trochou právě se vařícího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme. Po dvaceti minutách zeleninu přendáme k vývaru, vše osolíme, přidáme pepř, nové koření, a zakryté vaříme ještě nejméně půl hodiny.

9

Zatím si připravíme jíšku. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, přidáme hladkou mouku a na mírném ohni mícháme tak dlouho, až tuk přestane pěnit.

10

Vývar z kostí přecedíme, vrátíme na oheň, přidáme jíšku, kterou metlou rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept