Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou
Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso přední |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 538,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu. |
4 | Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.