Jednoduchý recept

Kávovým krémem plněné hrušky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51097

Ingredience

20 g Cukr vanilka
4 ks Hrušky
100 g Ořechy vlašské
1 dl Rum
200 g Višně
Krém
70 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Káva instantní
50 ml Likér mandlový - Amaretto
0,5 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
200 g Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 460kJ
22% Sacharidy 78 g
82% Tuky 61 g
3% Sodík 69 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kávovým krémem plněné hrušky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout.

2

Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě.

3

Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek.

4

Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme.

Poznámka

Dezert servírujeme studený. Nejlépe je višně namočit do rumu na celou noc a až potom je použít na přípravu dezertu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept