Jednoduchý recept

Karamelový dezert se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 51140

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Karamel
40 ml Likér krémový - Baileys
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 g Rozmarýn čerstvý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
5 ml Tresť vanilková
2 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná
160 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
13% Sacharidy 46 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 52 mg
25% Bílkoviny 14 g

Karamelový dezert se švestkami postup přípravy receptu:

1

Do smetany přidáme vanilkovou esenci, karamel a zahřejeme, aby se karamel rozpustil. Žloutky rozšleháme, z bílků ušleháme sníh. Žloutky zašleháme do smetany, pomalu přisypeme mouku, stále šleháme, zakápneme likérem a přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymaštěné formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr, přisypeme posekaný rozmarýn, zalijeme vodou a provaříme. Přisypeme do karamelu půlky švestek bez pecek, povaříme pár minut a odstavíme.

2

Upečený dezert nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme švestkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept