Kuřecí stehna zapečená na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna zapečená na pivě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
4 plátek | Sýr Eidam uzený 45% |
1 kávová lžička | Vegeta |
1,5 dl | Voda pitná |
20 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 485,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená, Sýr Eidam uzený 45%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna zapečená na pivě postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Šunku a sýr nakrájíme na proužky. |
2 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, posypeme vegetou, opepříme a osolíme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme olejem. vložíme do ní maso, přidáme plátky šunky a sýra, nakrájené žampiony a cibuli. Pak přilijeme pivo a pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě. Do mísy potom přilijeme smetanu a pečeme ještě přibližně 10 minut, až je maso měkké. Během pečení stehna občas přelijeme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.