Diabetický dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diabetický dort
Diabetický dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51501 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Jablka |
15 g | Kakao |
80 g | Krupice dětská |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Sorbit |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 49,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 116,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka), Sorbit mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Diabetický dort postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a vyšleháme je spolu se Sorbitem. Přimícháme nastrouhaná jablka, kakao, dětskou krupici a všechny suroviny ještě jednou promícháme. Těsto přiklopíme a necháme 30 minut odpočívat. Nakonec do odpočatého těsta zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Formu s těstem vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30-35 minut. |
3 | Upečený dort vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Šlehačku na diabetický dort šleháme bez cukru nebo ji zcela vynecháme.