Šunková roláda s banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunková roláda s banány
Šunková roláda s banány
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51597 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Kompot mandarinkový |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 g | Salát ledový |
300 g | Šunka dušená |
Náplň | |
---|---|
2 ks | Banány |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 382,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot mandarinkový, Kopr čerstvý, Salát ledový, Banány, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunková roláda s banány postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: Žervé dáme do misky a utřeme ho do pěny. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a za stálého míchání pomalu přimícháváme do utřeného tvarohu. Nakonec přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu, náplň dochutíme solí a opět zamícháme. |
2 | Plátky šunky naskládáme na alobal tak, aby se konce plátku překrývaly a vznikla nám dlouhá roláda. Spojené šunkové plátky potřeme připravenou náplní, do středu položíme oloupané banány a pomocí alobalu vše zavineme do rolády. Hotovou roládu zabalíme do alobalu, konce uzavřeme do tvaru bonbonu a odložíme ji do lednice, aby roláda ztuhla. |
3 | Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal, roládu nakrájíme na tenké plátky. Na talířky poklademe listy ledového salátu, na každý naaranžujeme nakrájené plátky rolády. Každou porci ještě ozdobíme měsíčky mandarinkového kompotu, vše posypeme jemně nasekaným koprem. Hotové jídlo servírujeme. |
Poznámka
Takto připravenou roládu podáváme jako studený předkrm s pečivem.