Jednoduchý recept

Telecí koleno na slanině s kořením

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5167

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí koleno

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 557kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
24% Sodík 478 mg
76% Bílkoviny 43 g

Telecí koleno na slanině s kořením postup přípravy receptu:

1

Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.

2

Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.

Poznámka

Jako přílohu podáváme brambory, knedlíky, rýži či kompoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept