Chodský kuba s čerstvými hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodský kuba s čerstvými hřiby
Chodský kuba s čerstvými hřiby
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51690 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Kroupy střední |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 kávová lžička | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Dušené hříbky | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
7 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 463,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy střední, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodský kuba s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:
1 | Střední kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl a kroupy uvaříme doměkka - vaříme je přibližně 40 minut. Pokud v uvařených kroupách zůstane voda, slijeme ji. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme čerstvé hříbky a pokrájíme je na plátky. Oloupané cibule drobně pokrájíme. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce sádla, na něm usmažíme dozlatova cibuli s česnekem, poté ji i s omastkem vyklopíme do uvařených krup a přidáme majoránku. |
3 | Do pánve přidáme další 2 lžíce sádla. Na rozpálené sádlo dáme pokrájené hříbky, sůl, kmín a pepř. Vydusíme z vlastní šťávy a krátce orestujeme. |
4 | Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla. Na dno rozetřeme 1/3 uvařených krup, na ně poklademe 1/2 hříbku, na ně znovu dáme 2/3 krup, 2/2 hříbků a zakryjeme je poslední vrstvou krup, kterou pokapeme rozpuštěným zbylým sádlem. |
5 | Pekáček s kubou vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 60 minut při 200°C. Kubu padáváme hned po upečení. |