Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 51706

Ingredience

60 g Cukr krupice
3 kávová lžička Káva instantní
120 ml Smetana čerstvá ke šlehání
5 ks Vaječný žloutek slepičí
60 ml Voda pitná
120 g Čokoláda hořká
Na bílky
60 g Cukr krupice
5 ks Vaječný bílek slepičí
Na posypání
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
16% Sacharidy 59 g
44% Tuky 33 g
6% Sodík 113 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kávová pěna postup přípravy receptu:

1

Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kastrolu nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji necháme rozpustit za stálého míchání. K čokoládě přimícháme kávu. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme čokoládovou směs a opatrně vmícháme šlehačku ušlehanou do tuha. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků a cukru.

2

Pěnu rozdělíme do servírovacích misek, posypeme strouhanou čokoládou a před podáváním necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept