Kávová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávová pěna
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51706 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
120 g | Čokoláda hořká |
60 g | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Káva instantní |
120 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Na bílky | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na posypání | |
50 g | Čokoláda hořká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 466,2mg |
Draslík | 413,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Káva instantní, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kávová pěna postup přípravy receptu:
1 | Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kastrolu nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji necháme rozpustit za stálého míchání. K čokoládě přimícháme kávu. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme čokoládovou směs a opatrně vmícháme šlehačku ušlehanou do tuha. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků a cukru. |
2 | Pěnu rozdělíme do servírovacích misek, posypeme strouhanou čokoládou a před podáváním necháme vychladit. |