Recept

Hovězí směs po čínsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51852

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí kýta
4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
185 g Hrachové lusky
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 ks Paprika červená
3 polévková lžíce Víno bílé
1 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 844kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 61 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hovězí směs po čínsku postup přípravy receptu:

1

Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.

3

Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept