Rumová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumová omeleta
Rumová omeleta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51884 |
Ingredience
8 ks | Cukr kostkový |
30 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
70 ml | Rum |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 155,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Za stálého míchání do sněhu přimícháme žloutky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej. Na dno pánve naběračkou po celém dně nalijeme připravené těsto na omelety. Omeletu osmažíme z jedné strany potom ji obrátíme a dosmažíme z druhé strany. |
3 | Osmažené a teplé omelety rozdělíme na jednotlivé dezertní talíře. Na každou omeletu položíme dvě kostky cukru, které polijeme rumem a chvilku necháme, aby cukr nasál rum. Omelety ještě posypeme moučkovým cukrem. |
4 | Těsně před podáváním rum zapálíme, cukr roztaje a tak nám vznikne karamel. Hotové omelety ihned servírujeme. |
Poznámka
Můžeme přizdobit roztrženými lístky máty.