Jednoduchý recept

Rumová omeleta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51884

Ingredience

8 ks Cukr kostkový
30 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
70 ml Rum
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
8% Sacharidy 28 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 163 mg
26% Bílkoviny 15 g

Rumová omeleta postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Za stálého míchání do sněhu přimícháme žloutky.

2

V pánvi rozehřejeme olej. Na dno pánve naběračkou po celém dně nalijeme připravené těsto na omelety. Omeletu osmažíme z jedné strany potom ji obrátíme a dosmažíme z druhé strany.

3

Osmažené a teplé omelety rozdělíme na jednotlivé dezertní talíře. Na každou omeletu položíme dvě kostky cukru, které polijeme rumem a chvilku necháme, aby cukr nasál rum. Omelety ještě posypeme moučkovým cukrem.

4

Těsně před podáváním rum zapálíme, cukr roztaje a tak nám vznikne karamel. Hotové omelety ihned servírujeme.

Poznámka

Můžeme přizdobit roztrženými lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept