Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51941

Ingredience

2 ks Cibule
125 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Olej olivový
1,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Telecí kýta
3 polévková lžíce Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 168 mg
50% Bílkoviny 28 g

Telecí na paprice postup přípravy receptu:

1

Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.

2

Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.

3

Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept