Židovská káva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Židovská káva
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51987 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Káva mletá |
60 ml | Rum |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 74,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva mletá, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Židovská káva postup přípravy receptu:
1 | Kávu spaříme vroucí vodou přes filtr a udržujeme ji horkou. Připravíme dva kávové šálky. Do každého dáme 30 ml rumu, jednu lžičku cukru a malou lžičkou mícháme až do rozpuštění cukru. Následovně rum s cukrem zalijeme horkou vodou. |
2 | Oba šálky s připravenou kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Při přípravě této kávy můžeme vyměnit filtrovanou kávu za kávu rozpustnou.