Jednoduchý recept

Husa na česneku a pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51995

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Husa domácí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

121% Kalorie 2,389 kcal
Kilojoule 9 994kJ
3% Sacharidy 10 g
282% Tuky 212 g
33% Sodík 656 mg
178% Bílkoviny 100 g

Husa na česneku a pivu postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

2

Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.

3

V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak

4

přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a

5

přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.

6

Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept