Recept

Uzené s hrachovcem a kroupami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52005

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 plátek Chléb konzumní
160 g Hrách loupaný
160 g Kroupy ječné
0,5 polévková lžíce Majoránka
200 g Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
8 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 549kJ
17% Sacharidy 61 g
76% Tuky 57 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Uzené s hrachovcem a kroupami postup přípravy receptu:

1

Omytý loupaný hrách a kroupy dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, majoránku, bobkový list a vaříme je doměkka. Vaříme přibližně 1 hodinu. Uvařený hrachovec vyklopíme do mísy. Vařené uzené maso pokrájíme na menší kousky a přidáme je k hrachu. Doložíme utřený česnek, pepř, podle chuti dosolíme a promícháme. Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla a vysypeme strouhankou. Hrachovec s uzeným dáme do pekáčku, povrch zarovnáme, polijeme 2 lžícemi rozpuštěného sádla a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 250 °C přibližně 15-20 minut.

2

K hrachovci s uzeným podáváme chleba a sladkokyselé okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept