Recept

Koláč s jablky a krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52030

Ingredience

150 g Cukr moučkový
150 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
120 g Cukr krupice
1,3 kg Jablka
2 ks cukr vanilka
210 g Cukr moučkový
500 ml Mléko plnotučné
250 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na ozdobu
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,155 kcal
Kilojoule 4 833kJ
44% Sacharidy 160 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 137 mg
25% Bílkoviny 14 g

Koláč s jablky a krémem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přimícháme vanilkový cukr a cukr krupici. Případnou šťávu z jablek slijeme.

2

V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

3

Jablka narovnáme v souvislé vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme těstem a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.

4

Upečený koláč přeložíme na rovný tác tak, aby jablka byla nahoře, a odstraníme pečící papír. Koláč necháme vychladnout.

5

V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání svaříme. Za občasného míchání necháme pudink zchladnout, poté do něj vmícháme máslo a vymícháme hladký krém.

6

Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept