Brněnské plněné telecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brněnské plněné telecí řízky
Brněnské plněné telecí řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52066 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Kapie |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
3 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 327,2mg |
Draslík | 610,7mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 214,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brněnské plněné telecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Šunku rozkrájíme na kostičky. Sterilované kapie necháme okapat a pak je nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, šunku a kapie. Pak do pánve přimícháme rozšlehaná vajíčka, směs podle chuti opepříme a osolíme, pak ji rozprostřeme na plátky masa. Ty přehneme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátky. |
4 | Do pánve přidáme sádlo, rozehřejeme ho a připravené plněné řízky v něm opečeme z obou stran dozlatova. Během pečení maso poléváme pivem. |
5 | Měkké řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, promícháme a ještě krátce ji převaříme. |
6 | Řízky na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |