Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52093 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
600 g | Garnát obecný |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
150 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olihně |
1 ks | Paprika červená |
440 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 406,9mg |
Draslík | 807,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Mušle slávky, Olihně, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kmín mletý, Olej olivový, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka s dary moře a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme suroviny. Oloupanou cibuli pokrájíme na plátky, červenou papriku zbavenou stopky a semen na kostičky, červenou chilli papričku a čerstvý koriandr najemno nasekáme, prolisujeme stroužek česneku, okapaná konzervovaná loupaná rajčata rozmačkáme. Dále oloupeme a zbavíme hřbetních cév garnáty, na kroužky nakrájíme olihně. |
2 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku s mletým kmínem a mletým koriandrem. Když cibule změkne, přidáme rozmačkaná rajčata s rajským protlakem, přilijeme suché bílé víno a na středním plameni dusíme cca 30 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky pak přidáme oliheň, dusíme ještě 5 minut a potom vložíme garnáty se slávkami a dalších 5 minut směs vaříme. Nakonec přimícháme 2 lžíce čerstvého koriandru a odstavíme. |
3 | Mezitím podle návodu na obalu uvaříme barevné těstoviny fettuccine, propláchneme je a rozdělíme na talíře, kde je přelijeme omáčkou s mořskými plody. |
4 | Jídlo servírujeme posypané zbytkem sekaného koriandru. |