Hovězí maso s thajským salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s thajským salátem
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52118 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové výhonky |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 48,3mg |
Draslík | 201,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Okurka salátová, Omáčka rybí, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s thajským salátem postup přípravy receptu:
1 | Špalíček zadního hovězího masa očistíme a odstraníme z něho viditelný tuk, mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na kousky, červenou papriku zbavíme stopky a jader, okurku pokrájíme na tenké plátky. Dále jemně nasekáme chilli papričku a jarní cibulky, nahrubo nasekáme čerstvý koriandr a prolisujeme stroužek česneku. Hlávku salátu dobře vypereme, pak jí rozebereme na listy, které osušíme papírovými ubrousky. |
2 | Hovězí špalíček na teflonové pánvi ze všech stran opečeme dohněda tak, aby zůstal uvnitř krvavý, pak ho vyjmeme z pánve a dáme vychladit do ledničky. Chlazené maso ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší misky. |
3 | Mezitím připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme rybí omáčku, chilli papričku a cibuli s česnekem, vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. Hotovou marinádou zalijeme nakrájené maso, přikryjeme ho a necháme alespoň hodinu marinovat. |
4 | Velkou servírovací mísu pokryjeme salátovými listy, na které rozložíme nakrájenou papriku, okurku a fazolové výhonky. Navrch rozprostřeme plátky hovězího, vše pokropíme marinádou a posypeme posekaným koriandrem. |