Jednoduchý recept

Ovocné fondue s karamelovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52349

Ingredience

200 g Ananas
1 ks Banány sušené
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr třtinový
200 g Hroznové víno
200 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Sirup javorový
1 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 469kJ
21% Sacharidy 75 g
45% Tuky 33 g
1% Sodík 28 mg
6% Bílkoviny 4 g

Ovocné fondue s karamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky.

2

V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka.

3

Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept