Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Tvarůžky olomoucké malé |
1 polévková lžíce | Vegeta |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 359,5mg |
Draslík | 579,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Mandle, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Sýr Ementál (Primátor), Tvarůžky olomoucké malé, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme vegetou a kari kořením. |
2 | Olomoucké tvarůžky postupně obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance smíchané s umletými mandlemi a v připravené masové směsi. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, obalené tvarůžky v něm smažíme dozlatova a teplé ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařený brambor se zeleninou.