Pikantní pomazánka z uzeného pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pomazánka z uzeného pstruha
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52389 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Pstruh uzený |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 145,0mg |
Vláknina | 65,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pomazánka z uzeného pstruha postup přípravy receptu:
1 | Uzeného pstruha nakrájíme na malé kousky. |
2 | V mixéru kousky ryby, sýr, křenovou omáčku, citronovou šťávu, pepř a olej důkladně rozmixujeme v hladkou pomazánku. Přendáme ji do misek, zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladit. |
Poznámka
Pomazánka je vynikající na opečených toustech ale i na jiném pečivu.