Sušené hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušené hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52749 |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
5 kg | Hrušky |
1 kávová lžička | Kyselina citrónová |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 404,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sušené hrušky postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek. Potom je nakrájíme na čtvrtky, které pokládáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Následovně hrušky scedíme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Do hrnce vlijeme 1.5 l vody, přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a stálým mícháním cukry rozpustíme. Do cukrového sirupu vložíme okapané hrušky a povaříme je přibližně 10-15 minut. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku, dáme je na chladné místo vychladit do druhého dne. |
3 | Další den opět hrušky se sirupem přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Hrušky scedíme, necháme okapat. Urovnáme je na čistý rošt a v sušičce a sušíme do úplného vysušení. |
Poznámka
Sušené hrušky uskladňujeme na suchém místě. V návodu není uvedený čas přípravy do druhého dne.