Český ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Český ocet
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52774 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
3 g | Nové koření celé |
1 l | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 17,3mg |
Vláknina | 436,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Český ocet postup přípravy receptu:
1 | Do litrové lahve s vinným octem vložíme oloupaný česnek nakrájený na tenká kolečka a cibuli nakrájenou na tenké proužky. Dále do lahve vložíme nové koření a celý pepř. Nakonec lístky celerové nati. |
2 | Láhev uzavřeme a druhý den použijeme. |
Poznámka
Ocet použijeme na dochucení salátu, hub. Můžeme ho také použit na sterilizovaní hub, anebo zeleniny.