Stryky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stryky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5279 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory rané |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 125,8mg |
Draslík | 105,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 222,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stryky postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory a cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme rozmíchaná vejce, prolisované stroužky česneku, drhnutou majoránku (můžeme ji nahradit kmínem) a jako poslední vmícháme mouku. Vše dobře promícháme. |
2 | Smažíme v pánvi na rozpáleném tuku jako české bramboráky. |