Recept

Dušený králík s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52843

Ingredience

800 g Králičí maso
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
160 g Slanina vepřová
40 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
2 ks Bobkový list
180 g Cibule
700 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
30 g Protlak rajčatový
Na houby
250 g Lišky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 876kJ
3% Sacharidy 10 g
66% Tuky 50 g
54% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Dušený králík s liškami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Poté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.

2

Na sádle z obou stran opečeme králičí stehna dozlatova, přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli a osmažíme ji dojata, vmícháme koření, protlak a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, vrátíme do omáčky stehna a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 60 minut. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a držíme na teple. Omáčku na sporáku necháme zredukovat o třetinu.

3

V mezičase na másle podusíme lišky, během dušení osolíme a opepříme. K houbám přecedíme omáčku a asi 3 minuty povaříme. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní po částech máslo.

4

Králičí stehna podáváme přelitá omáčkou s houbami a posypaná petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept