Jahodovo-banánový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodovo-banánový džem
Jahodovo-banánový džem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52846 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
6 ks | Banány |
6 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr vanilka |
800 g | Cukr želírovací |
1 kg | Jahody zahradní |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 583,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Cukr želírovací, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodovo-banánový džem postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody dáme do hrnce. Za stálého míchání přisypeme část cukru, vložíme vanilku a přivedeme k varu. Banány oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme je citronovou šťávou. Plátky banánu vložíme do hrnce s jahodami. Přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr a povaříme 8 minut. |
2 | Horký džem rozdělíme do skleniček. Zavíčkujeme je a naskládáme do zavařovacího hrnce. Při 80stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. |
3 | Nakonec skleničky s džemem necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. |
Poznámka
Tento druh džemu není nutné sterilizovat.