Plátky z kuřecích prsou s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z kuřecích prsou s broskvemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Broskve |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
750 g | Kuřecí prsa |
50 g | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 943,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 56,3mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Broskve, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z kuřecích prsou s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi dorůžova osmahneme mandlové plátky. Zralé broskve přepůlíme, oloupeme a zbavíme pecek. |
2 | Na pánvi rozpustíme cukr na bledý karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které prohřejeme poloviny broskví. Nadále udržujeme v teple. |
3 | Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme cayenským pepřem. |
4 | Na velké pánvi prudce osmahneme 4 plátky slaniny, vyjmeme je a na vypečeném tuku připravené kuřecí plátky po každé straně 5 minut opékáme. Opečené porce přendáme na nahřáté talíře spolu s plátky opečené anglické slaniny. |
5 | Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, mimo plotnu vmícháme máslo a šťávou přelijeme plátky na talířích. Navrch položíme horké broskve, pokapeme karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi. |