Omáčka vinná smetanová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka vinná smetanová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52920 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 487,4mg |
Vláknina | 617,6mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka vinná smetanová postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu. |
2 | Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou. |
3 | Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr. |