Chalupářský punč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářský punč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52975 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
300 g | Kompot broskvový |
300 g | Kompot hruškový |
3 dl | Rum |
2 ks | Skořice celá |
1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kompot hruškový, Rum, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářský punč postup přípravy receptu:
1 | Kompot broskvový a hruškový nakrájíme na malé kousky. Spolu s nálevem vlijeme do hrnce. Přilijeme víno, rum a vložíme skořici. Směs ochutnáme, podle chuti přisypeme cukr, zamícháme a vše přivedeme k varu. |
2 | Hotový horký punč rozlijeme do silnostěnných vysokých sklenic. Každou sklenku ozdobíme plátkem citrónu. Přidáme dlouhou lžičku a nápoj podáváme. |
Poznámka
Na přípravu nápoje můžeme také použít vanilkový cukr nebo vanilkový lusk.