Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52998

Ingredience

200 g Brambory
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Hřebíček
900 g Kuře
180 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 953 kcal
Kilojoule 3 986kJ
4% Sacharidy 14 g
106% Tuky 80 g
30% Sodík 607 mg
80% Bílkoviny 45 g

Kuře s celerovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.

2

Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

3

Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.

4

Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept